CULTUREEL 2020

Mededelingen CULTUREEL 2020

» SCHILDERIJEN:  Vlaamse Meesters In Situ  –  1 juni tot 30 september 2019, verlengd tot oktober 2020
Vlaamse Meesters in Situ wil je vaak onbekende werken laten ontdekken en de plekken waar ze thuishoren. Je wordt ontvangen in kerken, kapellen, kloosters, kastelen en stadhuizen waar schilderijen van Vlaamse meesters uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw te bewonderen zijn.
Vlaamse Meesters in Situ van het kunst- en erfgoedtijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen past in het grote project Vlaamse Meesters van Toerisme Vlaanderen. 

Ook in de ONZE-LIEVE-VROUWEKERK te Nieuwpoort-Stad wordt een schilderij in de kijker geplaatst:
Het oordeel van Cambyses‘ van de schilder Vigor Boucquet.
Benieuwd naar dit schilderij en het achtergrondverhaal? Zeker een aanrader om te bezoeken. Bij deze gelegenheid kan je ook de andere schilderijen in de kerk van naderbij ontdekken.

» CONCERTISHTAR  –  vrijdag 17 april 2020 om 19u30 SINT-LAURENTIUSKERK Ramskapelle
Bij het grote publiek staat ISHTAR bekend als de vrolijke band die in 2008 met de hit “O Julissi” de Belgische driekleur verdedigde op het Eurosongfestival in Belgrado. Een selecter publiek kent Ishtar al langer.
De groep brengt een avondvullend programma met liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek. De met zorg geselecteerde liederen in een verfijnde vocale en instrumentale bewerking dateren van de 11e eeuw tot op vandaag. Ze getuigen van een innerlijke kracht die probleemloos taal- en cultuurbarrières overstijgt, soms sereen en diep ontroerend, een andere keer feestelijk en vreugdevol, passionele ballades, bruiloftsdansen, klaagzangen, poëtische odes, schalkse spotdichten.
voor tickets zich wenden tot dienst cultuur of toerisme…  UITGESTELD naar latere datum

 

 

Reacties zijn gesloten.