CULTUREEL 2023

Mededelingen CULTUREEL 2023

» ONZE-LIEVE-VROUWEKERK  NIEUWPOORT-STAD
INTERNATIONAAL MINIATURENFESTIVAL:    1  –  16 APRIL 2023
Tijdens de paasvakantie herbergt de imposante OLV-kerk een ‘small world’. Het internationaal miniaturenfestival inspireert mensen uit binnen- en buitenland. Organisator Sofie Gonnissen heeft haar winkel en atelier ‘The Small World’ in het huis Marktplein 9.
… Het festival is geopend van 10 tot 17u30 (onder voorbehoud van de erediensten)

» ONZE-LIEVE-VROUWEKERK   NIEUWPOORT-STAD
LEZING ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN18 april om 19u
Tussen oktober 2019 en maart 2020 onderzochten archeologen van BAAC Vlaanderen, in opdracht van het Agentschap Onroerend Erfgoed, een deel van het voormalig kerkhof rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Een archeoloog en een fysisch antropoloog die de opgraving destijds begeleidden, vertellen tijdens de lezing meer over de bijzondere ontdekkingen.

 

 

 

» SINT-LAURENTIUSKERK  & PASTORIE  RAMSKAPELLE
ZOMERTENTOONSTELLING MULTI-ART:   2 juli  –  31 aug
In de kerk mag de kunstgroep BLADELIJN terecht pronken met een veelheid aan kunst: tekeningen, keramiek, schilderijen. In de pastorie stellen Luc Beauprez, Johanna Counye, Chris Missiaen, Roland Patyn, Els Pleysier, Wannes Sioen en Petra Vandekerckhove tentoon. De toegang is gratis.
Organisatie: DAR (DorpsAnimatie Ramskapelle).

» ONZE-LIEVE-VROUWEKERK  NIEUWPOORT-STAD
ORGELCONCERT:  ?
In het kader van het Internationaal Orgelfestival Veurne-Nieuwpoort-De Panne vindt naar jaarlijkse traditie een orgelconcert plaats. Meer info: www.fugato.be

» CENTRUM / ook in kerkpark ONZE-LIEVE-VROUWEKERK  NIEUWPOORT-STAD
KUNSTMARKT:  zaterdag 20 aug
Stad Nieuwpoort pakt uit met de “Kunstmarkt”, op het Marktplein, in de Marktstraat en rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het historisch centrum is het decor voor de Kunstmarkt waar u kunstenaars uit verschillende disciplines aan het werk ziet. Schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen, werken in keramiek en glas en nog veel meer komen aan bod. Alle zintuigen worden geprikkeld. Via workshops kunt u uw creatieve zelf ontdekken.
Ook kinderen kunnen zich creatief uitleven dankzij de kunstzinnige gezinsanimatie in de kerktuinen.
…  Dienst Cultuur: toegang is gratis; 10u – 18u

 

 

Reacties zijn gesloten.