KERKFABRIEKEN 2023

Mededelingen KERKFABRIEKEN 2023
  • Voor wie graag wil meewerken met het kerkbestuur of in één van de vier kerkfabrieken: 
    zie Contact > VACATURES
    Kandidaatstelling via mail naar “centraal.kerkbestuur.nieuwpoort@proximus.be”
  • In het kader van het openbaar onderzoek rond ‘DE TOEKOMST VAN DE NIEUWPOORTSE KERKGEBOUWEN‘ vindt op dinsdag 12 september om 19u30 een PUBLIEKE HOORZITTING plaats in de OLV-kerk. Vrije toegang.

PAROCHIES 2023

Mededelingen PAROCHIES 2023

Sinds mei 2022 werken de vier parochies van Nieuwpoort samen met deze van Koksijde, en vormen zo een nieuwe Pastorale Eenheid ‘Ster-der-Zee Koksijde-Nieuwpoort’. Peter Verbeke is aangesteld tot pastoor, Dominiek Vercruysse is medepastoor, en Albert Devloo meewerkend priester voor de liturgie in Nieuwpoort.

CULTUREEL 2023

Mededelingen CULTUREEL 2023

» ONZE-LIEVE-VROUWEKERK  NIEUWPOORT-STAD
INTERNATIONAAL MINIATURENFESTIVAL:    1  –  16 APRIL 2023
Tijdens de paasvakantie herbergt de imposante OLV-kerk een ‘small world’. Het internationaal miniaturenfestival inspireert mensen uit binnen- en buitenland. Organisator Sofie Gonnissen heeft haar winkel en atelier ‘The Small World’ in het huis Marktplein 9.
… Het festival is geopend van 10 tot 17u30 (onder voorbehoud van de erediensten)

» ONZE-LIEVE-VROUWEKERK   NIEUWPOORT-STAD
LEZING ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN18 april om 19u
Tussen oktober 2019 en maart 2020 onderzochten archeologen van BAAC Vlaanderen, in opdracht van het Agentschap Onroerend Erfgoed, een deel van het voormalig kerkhof rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Een archeoloog en een fysisch antropoloog die de opgraving destijds begeleidden, vertellen tijdens de lezing meer over de bijzondere ontdekkingen.

» SINT-LAURENTIUSKERK  & PASTORIE  RAMSKAPELLE
ZOMERTENTOONSTELLING MULTI-ART:   15 juli  –  15 aug
De kunstgroepen BLADELIJN en MAGENTA kunnen terecht pronken met een veelheid aan kunst. De toegang is gratis. Organisatie: DAR (DorpsAnimatie Ramskapelle).

» ONZE-LIEVE-VROUWEKERK  NIEUWPOORT-STAD
ORGELCONCERT:  donderdag 3 aug om 20u
In het kader van het Internationaal Orgelfestival Veurne-Nieuwpoort-De Panne vindt naar jaarlijkse traditie een orgelconcert plaats. Meer info: www.fugato.be