Agenda-4° kwartaal 2019

Agenda berichten 4° Kwartaal 2019

Herdenking Slag bij Ramskapelle  –  26 okt. 2019
De jaarlijkse herdenking van de Slag bij Ramskapelle (30-31 oktober 1914) vindt zaterdag 26 oktober 2019 plaats. Deze belangrijke veldslag maakte een einde aan de opmars van de Duitsers en zorgde voor het behoud van de Franse aanvoerhavens Duinkerke, Calais en Boulogne.
De herdenking begint met een eucharistieviering in de Sint-Laurentiuskerk om 10u waarin pater Nicolaas Devynck en pastoor Albert Devloo voorgaan. Nadien volgt een bloemenhulde op het dorpsplein aan het monument ter herdenking van de gesneuvelden van het 6de Linieregiment en het 16de bataljon Franse jagers, alsook aan de gedenkzuil voor de gesneuvelden van Ramskapelle. Voorts volgt een plechtigheid aan de miniatuurmolen en op het militair kerkhof.

KERSTCONCERT in de Sint-Bernarduskerk Nieuwpoort-Bad  –  zondag 29 december 2019 om 16u
Het koor Cantabile uit Hove zingt al meer dan 35 jaar. De zangers houden van sfeervolle liederen en proberen tijdens hun optreden de emotie over te brengen die zij zelf in de muziek ervaren.
Bekende kerstliederen klinken ingetogen, vrolijk en zelfs feestelijk. Toeschouwers krijgen de kans om mee te zingen. Samen zingen versterkt de verbondenheid in deze winterse dagen.
… Tickets zijn verkrijgbaar bij de dienst Cultuur of de dienst Toerisme van de Stad Nieuwpoort
    www.cultuurnieuwpoort.be

Reacties zijn gesloten.