Agenda 3° Kwartaal 2019

Agenda berichten 3° Kwartaal 2019

» CULTUREEL: Zomertentoonstelling Ramskapelle  –  30 juni tot 1 september
Ook deze zomer organiseert Dorpsanimatie Ramskapelle een tentoonstelling verdeeld over de kerk en d’oude pastorie. Vijftien kunstenaars van verschillende disciplines tonen hun werk.
In de SINT-LAURENTIUSKERK staan ‘beelden’ ten toon. Ze zijn het werk van elf vrienden die als gemeenschappelijke interesse de sculpturale kunst beoefenen. Om zich te bekwamen in de ruimtelijke expressie van hun passie komen ze geregeld samen. Deze kunstenaars zijn: Ireen Barbier, Marie-Anne Bellefroid, Leen De Bevere, Francine Decaestecker, Thérèse De Roo, Johan Gitsels, Yarka Neutens, Marleen Sintobin, Bart Steenkiste, Yvan Vermandele en Martine Vuylsteke.
In de vroegere PASTORIE is werk te bewonderen van Nadine Leeman (bloemenschikken, aquarelschilderen, kalligrafie), Martine Portier (kalligrafie) en Christophe Vandeputte (beeldend kunstenaar).
In de tuin van de pastorie staat kunst in smeedijzer van Marc Decorte.
Toegang gratis. 

» CULTUREEL: Orgelconcert in de OLV-KERK  –  25 juli om 20u
In het kader van het Internationaal Orgelfestival Veurne-Nieuwpoort (vzw Fugato de Furnis) heeft in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Nieuwpoort-Stad een orgelconcert plaats op 25 juli om 20u.
De Italiaanse organist Tommaso Mazzoletti is verbonden aan de protestantse kerken van Gland en Vich in Zwitserland. Op het monumentale orgel van de OLV-kerk brengt hij werk van componist Pietro Yon.

» KERKBESTUUR: vacature voor reporter-fotograaf
Het Centraal Kerkbestuur zoekt een creatieve man/vrouw uit Groot-Nieuwpoort die wil meewerken aan verslaggeving en publicaties rond de vier kerken van Nieuwpoort. Het kan daarbij gaan om reportages van zowel culturele als parochiale activiteiten. Fotografie van de kerken en hun interieur behoort tevens tot het takenpakket. Deze ‘huisreporter’ kan rekenen op een functie van onbepaalde duur onder vrijwilligersstatuut. Enige affiniteit met het lokale kerkgebeuren is wenselijk, alsook zin voor initiatief, en voldoende interesse in digitale fotografie.
Info en kandidaatstelling:  centraal.kerkbestuur.nieuwpoort@proximus.be

 

 

Reacties zijn gesloten.