Verslag.Evenementen.2019

SINT-BERNARDUSKERK: Inhuldiging PRENTENCOLLECTIE  –  februari 2019
In de inkomhal van de Sint-Bernarduskerk te Nieuwpoort-Bad kan men voortaan een reeks ingekleurde pentekeningen uit 1836 bezichtigen. Het kunstwerk ‘Optocht des Nederlandschen Legers‘ toont enkele honderden Utrechtse studenten die deze optocht naspelen in het kader van het 200-jarig bestaan van hun universiteit. De voorstelling refereert naar de mars van prins Maurits van Nassau en zijn leger richting Oostende, kort na de overwinning in de Slag bij Nieuwpoort in 1600 en de daaropvolgende mislukte belegering van de stad Nieuwpoort.
De tekeningen werden door pastoor A.Devloo geschonken aan de kerkfabriek.


SINT-BERNARDUSKERK: CONCERT  –  26 april 2019 
In het sfeervolle kader van de ‘kerk met zicht op zee’ te Nieuwpoort-Bad organiseerde de serviceclub Marnixring Veurne-Zannekin haar derde concert ten voordele van sociale projecten. De leden van de Marnixring onderscheiden zich door hun inzet voor de Nederlandse taal en cultuur. Dit jaar kozen ze voor ondersteuning van het sociaal initiatief TEJO-huis: een organisatie die in Vlaanderen ambulante, laagdrempelige therapeutische begeleiding biedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar.
De zowat 250 toeschouwers konden genieten van het concert ‘Violen vertellen‘, een produktie van Aäron Blomme. Violist Aäron, die Nieuwpoortse roots heeft, concerteerde als solist of in ensembles of orkesten reeds op internationale festivals. Hij bracht tijdens het concert van 26 april een mix van virtuoze en gekende stukken, maar daarnaast ook stukken waarmee hij een persoonlijke band heeft via de componist of de erfgenamen, stukken die een link hebben met de periode waarin de instrumenten werden gemaakt. Aäron liet het publiek ook kennismaken met enkele bijzondere instrumenten, waaronder een 4-snarige Stroh-viool. 
Hij werd op de piano begeleid door Bart Meynckens. Deze pianist treedt veelvuldig op in solorecitals, als solist met orkest, in kamermuziek-verband en als begeleider van zangers en dansers.
Een geslaagde concertavond die afgesloten werd met een receptie achteraan in de kerk. 

Reacties zijn gesloten.